Frågor och svar om förtalsstormen

Förtalsstormen

Sanningen kommer alltid fram även om det ibland kan ta ”otåligt” lång tid!

Förtalade

Det är en handfull personer som aktivt valt att ljuga och förtala mig, vänner, kollegor och några företag under det senaste decenniet. Vi som blivit förtalade VET att förtalet är grundlöst och påhittat från början till slut. Lögner och förtal får stå för dem som valt att förtala. Det ger en stor frihet att inte döma. Genom att välja att inte döma någon av dem som människor ger jag inte heller makten till dem att få mig att må dåligt, slås ned eller lida. Däremot fördömer jag givetvis deras handlanden och ageranden att ljuga och förtala.

Det har inte heller varit ”en kamp mellan två läger” som de som valt att förtala har försökt göra det till. Tvärtom, har det varit en storm, ensidigt kreerad av dem. Däremot vet jag att det finns en stor majoritet av bygdens befolkning som också fördömer deras handlanden. Kanske har det varit oerhört frustrerande att vi som utsatts för förtalet och vuxenmobbningen inte reagerat ”på gammalt sätt” med anfall och påhopp tillbaka på dem. Vi har inte deltagit i någon paj- och smutskastning. Istället har vi valt att vila i trygg förvissning att sanningen kommer fram till slut.

Själv väljer jag att veta att även de är goda människor innerst inne, med mycket gott att bidra med. Sedan är det en förhoppning att vi en dag kan mötas, dra lärdomar och kanske till och med dela med oss till andra som befinner sig i liknande situationer!

 

Varför har just du blivit utpekad som så suspekt?

Jag kan och vet helt enkelt inte svaret på den frågan.

Däremot vet jag i varje cell i min kropp att jag inte är suspekt eller har några dolda agendor! Men ett skäl kan vara att någon eller några ville hämnas för att jag ”rev om” i Jokkmokks kommun 1997 då Ulf Westfal hade avskedats från stenåldersmuseet Vuollerim 6000 som han var med om att skapa och bygga upp.

Jag vet också att mannen som presenterade sig till mig som byns borgmästare*, ställde sig upp på ett möte i Folkets Hus och förkunnade med stolthet i rösten att det var han som startat drevet genom att kontakta en lokaltidning. 

* Det finns ingen borgmästare i byn.

Kan en människa vara felfri?

Mitt svar är: –Nej! Erfarenheten är att man alltid har saker, händelser man kan växa från och lära sig av under livet. Sedan kan man få på plats en grundstadighet som gör att man känner sig harmonisk, nöjd och tillfreds med livet, men man blir aldrig klar. Hela livet består av möjligheter att växa, bra är väl det. Annars skulle det nog bli gode så trist i längden.

Förklara vad Stiftelsen Verklighetens Center, SVC är

En näringsdrivande stiftelse som förvaltar en grund för personligt ledarskap.

Vad är din relation till SVC?

Jag tackade ja till en styrelsepost när företaget startades upp. Då mediestormarna bara blev kraftigare och kraftigare gentemot mig och företaget, beslutade jag mig för att säga upp min styrelsepost med förhoppningen att förtalet skulle upphöra mot SVC och istället fokusera enbart på mig. Men inte! Jag framställs fortfarande som ”den store ledaren” av de som förtalar. Utträdet var 2008.

För någon vecka sedan tillfrågades jag om jag skulle vara intresserad av en styrelsepost i SVC. Jag svarade: –Ja. Sedan får man se hur det blir med det när de har haft sitt nästa styrelsemöte.

Vad är dina kommentarer om kapitlet om SVC som skrivits i en bok?

Enligt min uppfattning få man leta hårt och länge för att hitta något flummigare. Kommentaren baserar sig på att jag har läst kapitlet i boken som handlar om Stiftelsen Verklighetens Center. Texten innehåller så otroligt mycket dravel, lögner, förvrängningar och förtal att det är svårbegripligt. Nedan ges ett citat som finns längst ned på sid 384 och högst upp på sid 385:

”SVC-medlemmarna har också lyckats få poster i andra företag och föreningar, flera av dem har de också själva startat, som Vuollerimbygdens Festkompani, Liv i Lappland, Destination Jokkmokk, Företagarna i Jokkmokk, Vuollerims Friskola AB och Lapland Vuollerim Welcomes You AB.”

Fakta är att:

  • Vuollerimbygdens Festkompani är en ideell förening som startats av privatpersoner. SVC har inte startat Festkompaniet och är inte heller medlem i föreningen.
  • Liv i Lappland är en enskild firma som ägs av en privatperson. SVC har inte startat Liv i Lappland och har inget med företaget att göra.
  • Destination Jokkmokk är en ekonomisk förening som startats och ägs av ett 40-tal turistföretagare i Jokkmokks kommun. SVC har inte startat Destination Jokkmokk och är inte heller delägare i Destinationen.
  • Företagarna i Jokkmokk är en del av Företagarna Sverige, Sveriges största företagarorganisation som bildades 1905. Idag med 75.000 medlemsföretag över hela landet och i många olika branscher. SVC har inte startat Företagarna i Jokkmokk och är inte heller medlem i Företagarna.
  • Vuollerims Friskola AB har startats och ägs av ett 100-tal delägare. SVC har inte startat Friskolan och har aldrig ägt några aktier i bolaget.
  • Lapland Vuollerim Welcomes You AB är ett aktiebolag med ett 50-tal delägare. SVC har inte startat bolaget och är inte heller aktieägare.

Sex exempel med noll rätt! 

Hur förhåller du dig till personen som skrev kapitlet?

Jag väljer att påminna mig om att han är god innerst inne. Sedan är det mitt val att inte låta honom eller någon annan få makt över mig och dra med mig i sina illusionsspel. Sedan anser jag att han väljer att missbruka sin position genom att fabricera, ljuga, förvränga och hänga ut. Jag dömer honom inte, däremot förkastar jag hans handlande helt och fullt. Antagligen har han själv fått utstå en hel del spott och spe som ordförande för en kontroversiell organisation i Sverige. Nu spekulerar jag. Kanske han får en ”SK” av att hoppa på andra.

Hur hade du förhållit dig för 20 år sedan till det som hänt?

Med största sannolikhet hade jag ansett att mitt liv var helt slaget i spillror. Då brydde jag mig väldigt mycket om vad andra tyckte och tänkte. Men numera bryr jag mig inte om vad andra tycker och tänker, då jag vet att jag inte har någonting att dölja.

Vad är din drivkraft i dag?

Det är att bidra i det lilla och att dela med mig av vad jag har förstått till den som vill ta del av det, likväl som ta del av vad andra förstått och vet. Så hoppas jag att det finns sätt att underlätta för andra som har utsatts för liknande grava påhopp. Samt medverka till att finna sätt att stoppa denna typ av maktmissbruk som media, journalister och andra valt att använda sig av.

På Google står det att du är mordmisstänkt – stämmer det? 

Det stämmer absolut inte att jag är mordmisstänkt. Det är tragiskt att en man miste livet i Kronidan och jag känner varmt för de anhöriga. Det är bara ett av alla de illvilliga och falska anklagelser och lögner jag utsatts för under det senaste decenniet. 

Jag har aldrig kallats till förhör till någon polis någonstans i hela mitt liv. Dessutom var jag på andra sidan jordklotet när den tragiska händelsen inträffade.

Jag känner för den, de som lägger ut och sprider lögner. Det är min uppfattning att den som ljuger drabbas värst själv och mår sämst i slutänden.

Det sägs att du gillar att vara i rampljuset, stämmer det?

Jag har konsekvent gjort allt för att hålla mig borta från rampljus under det senaste decenniet. Ett undantag var när Lions hade ett firande och det skulle presenteras ett projekt. Jag tillfrågades och det kändes viktigt att tacka ja.

Berätta om din uppväxt!

Jag hade en härlig, bekymmersfri uppväxt. Att växa upp i Vuollerim var för mig som att växa upp i en stor varm kramgo känsla.

Hur ser du på värderingsskalor?

Här är ett exempel hur jag ser på det: Historiskt har det funnits personer som valt att tycka sig förmer av olika skäl. Till exempel för att ens familj bott flera generationer på samma plats. Själv håller jag som sagt inte med. I mina ögon hör det till värderingsskalor att tro och tycka sig förmer än någon annan på grund av det, eller för att man har en ”finare bil”, mer pengar eller en bättre utbildning. Jag anser att genom att hålla på med värderingsskalor väljer man att sugas in i illusionen att man är bättre än eller sämre än. Jag vet att alla människor har sitt eget värde och ingen är mer värd än någon annan.

Du låter så jäkla präktig!

Du skulle se mig här i stugan sex dagar efter jobbet startades på denna hemsida. Noll präktighet! Jag är oduschad och febrig. Så vitt jag vet så är heller ingen människa felfri, allra minst jag. Dessutom är jag övertygad om att vi alla har ytterligare en sak gemensamt och det är möjligheten att välja att lära sig, utvecklas, växa av erfarenheter som livet bjuder på i vardagen. Präktigt eller inte, är det något jag verkligen rekommenderar.

Tillbaka till Stormen >>