Mail

Mail till Brian Palmer, Uppsala universitet
med kopia till Audun Otterbech, ordförande SVC
och Annchristine Lundström, styrelseledamot SVC
2006-10-25

Hej Brian,
jag är egen företagare, verksam i Vuollerim – dit du kommer för att föreläsa på fredag. Jag samarbetar med ett tjugotal andra företagare och vi har gemensamt utvecklat ett ledarskapskoncept som förvaltas i det gemensamma företaget SVC.

Jag hoppas det är OK att skriva till dig på svenska, vilket jag hört att du behärskar väl.

Anledningen att jag skriver till dig är att företagsnätverket jag representerar sedan tre års tid utsatts för förtal och lögner å det grövsta. Det är en handfull personer i bygden, vilka inte vet något om vår verksamhet, som driver förtalet och media har vid flera tillfällen hakat på och skapat sensationsjournalistik av lögnerna. Både förtalarna och media har för att styrka lögnerna också använt sig av experter, vilka heller aldrig bemödat sig att ta kontakt med oss för att bilda sig en egen uppfattning innan de uttalat sig. Detta har även medfört expertförtal.

Vi vet att vi har stöd av majoriteten av bygdens befolkning och vi vet också att majoriteten av bygdens befolkning är så trötta på detta – vilket inte minst ger omvärlden en helt felaktig bild av Vuollerimbygden. Det är en handfull personer som driver förtalet och det finns inte det allra minsta uns av sanning i anklagelserna. Vi är företagare som bedriver näringsverksamhet och inget annat.

Om du inte redan hört talas om detta, är det möjligt att du gör det vid din vistelse i Jokkmokks kommun. Med detta vill jag ge dig en möjlighet att bilda dig en egen uppfattning om saken och om vår verksamhet. Jag befinner mig på resande fot under eftermiddagen och morgondagen, men kommer att försöka nå dig per telefon. Du är också varmt välkommen att ringa mig på 070-384 81 44.

Min kollega Annchristine Lundström, som är den som drabbats värst av förtalet, kommer också att försöka nå dig för ett ge dig en möjlighet att ställa frågor om du så vill.

Det ska bli oerhört spännande att lyssna till ditt föredrag på fredag kväll. Jag har också en fråga: Var går gränsen enligt din uppfattning mellan civilkurage och förtal?

Med vänliga hälsningar,
Gabriella Lönngren
Informationsansvarig SVC

P.S. Om du är intresserad skickar jag gärna material som bekräftar ovanstående.

Tillbaka till Tankar, frågor, upplevelser >>