Min historia

Sundsnäs köket - liten bildJag växte upp i byn Vuollerim, precis som mina föräldrar Helga och Valdemar, morfar Fabian Nilsson och farfar Frans Oskar Lundström. Mormor Ida Karolina Karlsson kom från byn Salberg och farmor Julia Kristina Wikström från Unbyn.

Själv är jag övertygad om att det egentligen inte spelar någon roll hur länge man har bott på en plats för att kunna känna djupa rötter till en bygd.

Tänk så kul det vore att bygga vidare på diplomet som historiskt har delats ut till nyinflyttade i Vuollerimbygden. Kanske man skulle kunna lägga till en text i nästa diplom, typ: Nu har du lika djupa rötter i Vuollerimbygden som alla andra som bor här –Välkommen och känn dig som hemma.

Nåväl, som många andra flyttade jag iväg från byn som ung vuxen, för att pröva mina vingar på egen hand. Det blev både södra och norra Sverige likväl som boende utomlands under flera år. Jag kom tillbaka till Norrbotten 2001. Det var en go känsla att vara tillbaka i Luleå som jag lämnat runt 1980 för ett jobb i Stockholm.

Annchristine Lundström

Tillbaka till ”Vem är jag?” >>